Àrea d'identificació
Tipus d'entitat
Forma autoritzada del nom
Forma(es) paral·lela(es) del nom
Forma(es) normalitzada del nom, d'acord a altres regles
Altra(es) forma(es) del nom
Identificadors per a organismes
Àrea de descripció
Dates d'existència
Història
El conjunt d’edificis que formen l'Estació Enològica de Reus són obra de l’arquitecte reusenc Pere Caselles i són una mostra destacada de l’arquitectura industrial modernista.
L’Estació Enològica va néixer en el marc de les actuacions impulsades després de la crisi de la fil·loxera. Tot i que es va crear el 1905 per reial ordre, no es va inaugurar fins al 1910. Va tenir com a director Claudi Oliveras. Quan es va construir era la més gran de l'estat i comptava amb la tecnologia i les instal·lacions més modernes. Es va construir en uns terrenys desamortitzats del convent de Sant Joan, com a seu d'una Escola Nacional d'Agricultura. Actualment depèn de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat de Catalunya. És una de les dues estacions enològiques d'anàlisi de Catalunya, juntament amb la de Vilafranca del Penedès. Una part dels edificis l'ocupa el Consell Comarcal del Baix Camp.