Estació Enològica de Reus

Àrea d'identificació

Tipus d'entitat

Organisme

Forma autoritzada del nom

Estació Enològica de Reus

Forma(es) paral·lela(es) del nom

    Forma(es) normalitzada del nom, d'acord a altres regles

      Altra(es) forma(es) del nom

        Identificadors per a organismes

        Àrea de descripció

        Dates d'existència

        1905-

        Història

        El conjunt d’edificis que formen l'Estació Enològica de Reus són obra de l’arquitecte reusenc Pere Caselles i són una mostra destacada de l’arquitectura industrial modernista.
        L’Estació Enològica va néixer en el marc de les actuacions impulsades després de la crisi de la fil·loxera. Tot i que es va crear el 1905 per reial ordre, no es va inaugurar fins al 1910. Va tenir com a director Claudi Oliveras. Quan es va construir era la més gran de l'estat i comptava amb la tecnologia i les instal·lacions més modernes. Es va construir en uns terrenys desamortitzats del convent de Sant Joan, com a seu d'una Escola Nacional d'Agricultura. Actualment depèn de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat de Catalunya. És una de les dues estacions enològiques d'anàlisi de Catalunya, juntament amb la de Vilafranca del Penedès. Una part dels edificis l'ocupa el Consell Comarcal del Baix Camp.

        Llocs

        Estatus jurídic

        Funcions, ocupacions i activitats

        Mandats/Fonts d'autoritat

        Estructura/genealogia interna

        Context general

        Àrea de relacions

        Access points area

        Punts d'accés per matèria

        Punts d'accés per lloc

        Occupations

        Àrea de control

        Authority record identifier

        Identificador de la institució

        Regles o convencions

        Estat d'elaboració

        Nivell de detall

        Dates de creació, revisió i eliminació

        Idioma(es)

          Escriptura(es)

            Fonts

            Notes de manteniment